خارج از منو

20 میلیارد دلار؛ گردش مالی صنایع غذایی ایران

20 میلیارد دلار؛ گردش مالی صنایع غذایی ایران

نوشته شده در ۲۹ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۴۱

یکی از مطالب جدیدی که از این به بعد در «قم فود» (راهنمای رستوران های قم) خواهید خواند، اخبار مربوط به واحدهای غذایی، مواد و صنایع غذایی با عنوان «خارج از منو» خواهد بود که همه سعی ما این است که اطلاعات بیشتری را در اختیار کاربران قرار دهیم، هم چنین امیدواریم این اخبار به مدیران واحدهای غذایی هم کمک کند تا بتوانند خدمات مناسبتری را به مشتریان خود ارائه دهند. 

برای نخستین خبر هم به سراغ خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) رفتیم که بر اساس یکی از اخبار این خبرگزاری، رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی ایران با بیان اینکه گردش مالی صنعت غذایی در کشور سالانه 20 میلیارد دلار است، معتقد است که بنابراین صنعت موادغذایی بعد از صنعت نفت یکی از صنایع مهم کشور است.

هدایت حسینی در پنجمین فستیوال دارایی فکری در حوزه صنعت مواد غذایی، اظهار کرده که بحث دانش بنیان کردن صنایع غذایی از اهمیت بسیاری برخوردار است چراکه این صنعت تاثیر بسیاری در سلامت جامعه دارد. وی با اشاره به گردش مالی این صنعت (همان 20.000.000.000 دلار که با احتساب دلار 3500 تومانی می شود یک 7 با 13 تا صفر جلوی آن) ادامه داده که بر همین اساس به کارگیری فناوری و نوآوری بومی می تواند تاثیر زیادی در درآمد کشور داشته باشد. 

رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی ایران با بیان اینکه یکی از نقاط آسیب پذیر در صنایع غذایی، نیاز جدی به مواد اولیه است، اضافه کرده که فعالیت روی تولید مواد اولیه بر اساس دانش بومی می تواند به کشور به لحاظ عدم وابستگی به مواد اولیه وارداتی کمک کند.  وی هم چنین از برگزاری پنجمین فستیوال بازار دارایی فکری در زمینه مواد غذایی خبر داده و اظهار امیدواری کرده که با برگزاری این فستیوال، شاهد حضور محصولات بومی با فناوری های روز در بازار کشور هستیم. 


معرفی 10 طرح نوآورانه در حوزه صنایع غذایی با حضور بیش از 70 صنعتگر و سرمایه گذار 
حالا اگر برای شما هم این پرسش مطرح شده که فستیوال بازار دارایی فکری چیست، باید به گزارش خبرنگار ایرنا اشاره کنیم که نوشته که فستیوال نوآوری ها به همت مرکز فن بازار ملی ایران به منظور ارائه رودرروی نوآوری ها و اختراعات به سرمایه گذاران و صنعتگران برگزار می ش که در همین راستا فراخوان پنجمین رویداد بازار دارایی فکری از ابتدای مهرماه سال جاری در سطح دانشگاه ها، مخترعان و مبتکران، پارک و مراکز رشد علم و فناوری، بنیادهای نخبگان استانی و شرکت های دانش بنیان منتشر شد و بیش از 120 اختراع به دبیرخانه فستیوال ارسال شده است. در این دوره از برگزاری فستیوال، پس از ارزیابی های فنی، اقتصادی و بازار در سه مرحله، 10 اختراع در مرحله نهایی انتخاب شده و روز 19 دی ماه به صورت حضوری برای سرمایه گذاران و صنعتگران ارایه شد. 

بر اساس این گزارش، شیرین کننده کم کالری (رژیمی دیابتی) جایگزین شکر در شیرین کردن نوشیدنی های سرد و گرم و تولید محصولات خوراکی شیرین بدون اسپارتام، تولید کالباس (60 درصد گوشت قرمز) کم چرب و کم کالری با استفاده از نشاسته اصلاح شده ذرت، فناوری تولید پلیمرهای آنتی میکروبال و زیست تخریب پذیر، استخراج آنتوسیانین از آبمیوجات، کیت تشخیص سریع و همزمان پاتوژن های آلوده کننده غذایی توسط تکنبک LEMP ، فرمولاسیون به روش تهیه سوسیس از ماهی، تولید ماست غنی شده با استرول های گیاهی جهت کاهش کلسترول بدن، پودر بستنی بدون قند با استفاده از ایزومالت و اسه سولفام پتاسیم، فرایند تولید مربای رژیمی فراسودمند با استفاده از شیره خرما به عنوان شیرین کننده و تکتین آمیدی با درجه متوکسیلاسیون پایین دارای خواص پروبیوتیک، سیستم تولید هوای گرم، خشک و سالم سازی شیر برای تولید ماست سرشیردار سنتی به روش صنعتی در حالت پیوسته، 10 اختراعی است که در این فستیوال معرفی شد.
همچنین بیش از 100 طرح و اختراع نیز در قالب کتابچه و پوستر در پنجمین فستیوال نوآوری های دارایی فکری در حوزه صنعت مواد غذایی ارایه شده است.

تیم قم فود هم امیدوار است که روز به روز شاهد ارتقای کیفیت محصولات غذایی در ایران باشیم.

نظر شما چیست؟

برای ثبت نظر یا ارسال پیام به مدیر باید ابتدا وارد شوید یا یک حساب جدید بسازید!!