پیمانه

آش قنبیت (قنبید)

آش قنبیت (قنبید)

نوشته شده در ۰۱ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۱۳

یکی از مطالبی جدیدی که از این به بعد در سایت قم فود (راهنمای رستوران ها، فست فودها و کافه های قم) منتشر می شود، درباره دستور پخت غذاها، دسرها و حتی شیرینی هایی است که هم می تواند طرفداران خود را داشته باشد و هم اینکه کمتر در واحدهای غذایی یافت می شود. اولین غذایی هم که به سراغش رفته ایم، علی القاعده آش قنبید یا قنبیت است؛ یکی از غذاهای محلی قم که آوازه آن فراتر از قم رفته است.

خود قنبید یا قنبیت یکی نوع گیاه از نوع کلم است که برخی به آن کلم قُمری هم می گویند. البته اصلا شبیه گل کلم نیست و بیشتر شبیه شلغم و در حد و قواره های چغندر است که رنگ آن به سبزی می زند. محلی ها با قنبید که بیشترین خاصیت را برای سلامتی کلیه دارد، دو جور غذا تهیه می کنند، یکی آبگوشت قنبید یا قنبیت که هنگام پخت بوی خاصی دارد ولی طعم آن خوشمزه است و دیگری آش قنبیت.

مواد لازم:

کلم قمری: 5 عدد/ گوشت گوسفندی: 300 گرم/ برنج: یک و نیم پیمانه/ پیاز داغ عسلی، زردچوبه، نمک، فلفل و ادویه: به میزان لازم

دستور پخت:

برای تهیه آش قنبیت ابتدا قنبیت ها را به صورت مکعب های متوسط شبیه حبه قند برش می زنیم و با تفت دادن آن در قابلمه، کمی به آن نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه های دیگر اضافه می کنیم. برخی هم بدون تفت دادن به آن کمی پیاز سرخ شده و آب اضافه می کنند.

پس از آن موقع اضافه کردن گوشت گوسفندی به همراه کمی نمک است. سپس می گذاریم با حرارت ملایم بپزد. برای این که آش قنبیدمان ته نگیرد، هر چند دقیقه ای یک بار آن را هم می زنیم تا به آرامی حسابی جابیافتد. برای تزیینات آن نیز از مواد مرسوم استفاده می شود و برخی آن را با سرکه و سیر یا ترشی صرف می کنند. بعضی ها هم هنگام اضافه کردن گوشت، برنج هم به آن می افزایند و کمی آب گوشت یا مرغ.

جالب است بدانید برخی محلی ها آش قنبیت را دقیقا مثل آش رشته می پزند و فقط به آن قنبیت اضافه می کنند که این آش حسابی خوش طعم می شود.

نظر شما چیست؟

برای ثبت نظر یا ارسال پیام به مدیر باید ابتدا وارد شوید یا یک حساب جدید بسازید!!